Menu

 На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу в рамках навчального плану відбулось лабораторне заняття з дисципліни «Барна справа» на тему «Технологія приготування змішаних алкогольних напоїв» для студентів напряму підготовки «Харчові технології та інженерія».

Перед студентами було поставлене завдання на конкурсній основі приготувати найкреативніший коктейль з обґрунтуванням актуальності обраної інновації для закріплення набутих знань на лекційних заняттях. Лектор дисципліни, доцент Тамара Євгенівна Литвиненко наголосила, що визначати переможців буде незалежний суддя, тому студенти підійшли до виконання лабораторної роботи з особливою відповідальністю.

Результатами експерименту стали різноманітні коктейлі, в яких вдало поєднувались такі інгредієнти, як: шампанське з ківі та апельсиновим соком; вишневий сік, коньяк та молоко; апельсиновий сік і шампанське; шампанське з тертим шоколадом і фруктовим соком.

Наприкінці заняття в гості завітав незалежний експерт – декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Федорович Доценко. Суддя відмітив, що кожний напій мав свою неповторну особливість та вдале смакове поєднання, тому всі роботи були оцінені позитивно та рекомендовані до впровадження у закладах ресторанного господарства.

Бажаємо успіху студентам у подальших експериментах.